Zavazadla - Ryanair
Žádný nový boxy nejsou, ta fotka je pár let stará (z letiště který už ani pár let neexistuje - Berlin SXF) a jinak jsou to boxy letiště, teď používané v Berlin BER.
Mıchal napsal(a):Jak bych tohle řešil? Regulatorně. Jsme v EU a v EU to ani jinak nejde.
Zavazadla pod sedačkami znesnadňují evakuaci a mohou znamenat i ohrožení zdraví při delších letech. Plus to není hygienické a možná i proti aktuálním hygienickým předpisům. Mikrobiologický stěr z prostoru pod sedadlem bych vidět fakt nechtěl...
A další regulace a další regulace a další regulace. Jednou se z těch regulací po**rem.
Nebylo by raději lepší zapojit to kulatý, co je přidělaný na krku zezhora - a tak nějak dojít k závěru, že pokud se mi to nelíbí, tak tím prostě nepoletím?
Malý bágly pod sedačkou nejsou žádná "specialita" lowcostů - k umístění kufrů pod sedačku vybízí i klasici.
Jinak je tohle celý dost k smíchu - fakt se musím smát "hackerům", co na sebe šatní skřín navlečou , aby to neměli v kufru a cestujou jak koule :-D
Vlk.7 napsal(a):@divan - ale vůbec nemusíš mít snahu ojebávat pravidla, budeš mít rozměrově vyhovující batoh, ale ramenní pásy, nebo jeho ucho budou při volném položení přečuhovat rysku na té desce (což bude prakticky v každém případě, pokud batoh nesvážeš, nestrčíš do nějakého pytle apod.), a doplácíš? Tohle mi přijde jako úplně stejný ojeb...
Tak ale to je ojebávání ... Máš bágl s popruhama a nevejde se to? tak jsi nadrozměr.
Holt si cestující vezme takovej bágl, kde se i s popruhem vejde, nebo má smůlu. Mě to přijde fér.
Audit napsal(a):To Dominic, tady máš aktuální fotky z BER:
https://www.fly4free.pl/nowe-mia...podreczny/
Žádné nové, ty tam byly i před 5 lety (když to byl ještě SXF).
Lord Pitzbudka napsal(a):[citace="Vlk.7"]
@divan - ale vůbec nemusíš mít snahu ojebávat pravidla, budeš mít rozměrově vyhovující batoh, ale ramenní pásy, nebo jeho ucho budou při volném položení přečuhovat rysku na té desce (což bude prakticky v každém případě, pokud batoh nesvážeš, nestrčíš do nějakého pytle apod.), a doplácíš? Tohle mi přijde jako úplně stejný ojeb...
Tak ale to je ojebávání ... Máš bágl s popruhama a nevejde se to? tak jsi nadrozměr.
[/citace]
Ne, neni to zadne ojebavani. Nevím, jestli jsi pochopil, co mam na mysli. Z batohu ti prostě přesahují různé upevňovací šňůry, popruhy jsou elastické, takže samovolně vytrčí směrem od tělesa batohu apod. Takže pokud bys to tam měl položit jen tak a nemoci to pridrzet, nevejdeš se do vyznačených rozměrů prakticky s žádným batohem. Otázkou samozřejmě je, jakým způsobem bude kontrola probíhat, ale nechci tohle prostě řešit s nějakou uvědomelou polskou svazačkou na gatu, zqvqzovqt popruhy, omotávat batoh provázkem apod .
Ja to chapu naprosto.
proste budete muset vzit takovy batoh, ktery vyjde i s popruhem - cili s mensim.
Me to prijde kristalove jasne.
lol, to su myslienkove pochody toto :D
Taky wizz ma k batozine tuto poznamku " *Size allowance does not include bag handles/ wheels; however, wheels must add no more than 5 cm to the size of the bag ". Pochybujem, ze v Ryane su mentalni atleti ako tuto poniektori diskutujuci a budu riesit nejake presahujuce popruhy, ktore ma drviva vecsina batohov.
A ten s Bruselom bol fakt dobry ... poslednu dobu to tu mentalne nejako upada ...
Minule docela legrace - tříčlenná rodinka, letenka jen s malým báglem a všichni ještě docela velké kufty na kolečkách. Když to pak dávali do té klece, ani do toho většího koše se to nevešlo...
@voughne: jenže Wizz je Wizz a FR je FR. Pošli odkaz ke kolečkům/držadlům u FR. Netvrdím že neexistuje, jen se mi na něj nikdy nepodařilo narazit... A u Wizzu jsem letos ve VIE viděl na vlastní oči, jak někteří cestující museli rvát do klece kabinová zavazadla s kolečky a pokud o několik cm vykukovala z klece, museli doplatit. Žádné argumenty o kolečkách, držadlech na personál na gate neplatily... Buď doplať nebo nepoletíš to bylo. Můžeš psát o volání supervizora na gate, o řešení podmínek s personálem na gate atd. Jenže když se za 2-3 minuty gate zavírala a obsluha to postavila takhle, tak nakonec všichni ti postižení zaplatili...
Co se týče Bruselu, to s tebou souhlasím, to je totální úlet...
voughne napsal(a):lol, to su myslienkove pochody toto :D
Taky wizz ma k batozine tuto poznamku " *Size allowance does not include bag handles/ wheels; however, wheels must add no more than 5 cm to the size of the bag ". Pochybujem, ze v Ryane su mentalni atleti ako tuto poniektori diskutujuci a budu riesit nejake presahujuce popruhy, ktore ma drviva vecsina batohov.
A ten s Bruselom bol fakt dobry ... poslednu dobu to tu mentalne nejako upada ...
Ryan ma rozmery definovane vcetne kolecek a popruhu a dalsich blbosti - to jen na okraj veci.
Takze opravdu nechapu narky tech, ze se tam nevejdou preshajuici popruhy.
Mi zase připadá úlet a mentální kolaps řešit dokolečka nějaké uši :-) co je psáno, to je dáno. Zaplať a neřeš :-) hlavně podojit a otrávit. Nebo zabavit? :-) jedno z které brusele novinka přišla. Učel světí prostředky.
Tak kdo chce zariskovat, pujde s vetsim a kdo ne, vezme si malou tasku. Jako kolikrat jste byli zmereni za poslednich 5 let?? My ani jednou, chapu ze Polaci jsou asi vyjimka, ale z jinych letist?? Jdeme ke konci fronty, batoh mam na zadech a neukazuju ho obsluze zbytecne. O trosku vetsi mame vzdycky, ale nic okateho.
Nerozporujem, ze ine letecke spolocnosti to mozu mat inac, ale aj v Ryane im musi byt jasne, ze batohy maju rucky a popruhy (vsetko flexibilne) a nejake striktne dodrziavanie "ciarky" v kontrolnom boxe by sa velmi rychlo otocilo proti nim. V pripade kufru nemam namietky, ziadnu zmienku o kolieskach som nenasiel, takze na letisko by som v tomto pripade siel s rozmerom uvedenym na stranke (vratane koliesok).
Tak ci onak, oficialne rozmery su poddimenzovane, takze saskovat na gate pre 1 cm/popruh/rucku je nic ine iba sikana, fyzicky sa to pod sedadlo, ci do binu vojde. Samozrejme nejaky mantinel byt musi, inac by ludia chodili s 20 taskami o rozmeroch chladnicky.
Ale podla mna toto nie je az taka horuca tema. Mam normalny batoh 40x30x20 a nikto nikdy mi ho v klietke nekontroloval. Zvecsa idu po viditelne vecsich batohoch, pripade kufroch s kolieskami.
@divan Wizz s tymi kolieskami si na ich stranke vyhladas do 10s. Takze trosku chyba cestujuceho, ze nema poruke argumenty.
Opravdu myslíte, že by se něco "otočilo proti Ryanairu"? Cílovce (a to opravdu myslím bez nějakého sarkasmu, nadávky apod.) Ryanu je to jedno. Když dostanou letenku za 699, tak pokud bude v podmínkách, že chlapci maj mít růžový kraťasy a trička, jinak necestujou, tak sice budou remcat, ale stejně si tu letenku koupí a ve frontě na gejtu bude stát 90 chlapců v růžovým.
@Piratice: i mě štve zavazadlová politika FR (a dalších). Nicméně na to má jako soukromá firma nárok. FR má přesně dané podmínky a když bude vyžadovat jejich plnění, není to nic proti ničemu. To platí, i kdyby předepsali zavazadlo velikosti krabičky od sirek. Pokud s dodržováním jejich podmínek má někdo problém, nikdo ho přece nenutí aby za služby FR své peníze utrácel...
Je to tak jak píše Lord. Ti co tady nejvíc nadávají, s nimi stejně budou létat dál.
Jinak já cestuju s Osprey Talonen 33 L, takže má rozměry klasického zavazadla. Vozím ho poloprázdný, takže ho vždy zmáčknu do klece i pod sedačku. Za poslední 4 roky po mně nikdo nechtěl, abych ho dal do klece a několik desítek letů mám. Beru si ho jako menší zavazadlo i do normálních aerolinek. Z Polska nelétám. Jednou za dlouho mají akci, že kontrolují zavazadla všem, ale jinak co mám zkušenost, berou jen ty, co mají zavazadla na první pohled daleko větší než má být.
Řeší se tu především kraviny a souhlasím s voughnem, co se kvality diskuzí týká.
Ryan přepravuje za pár stokorun po celé Evropě, mnohdy srovnatelně s cenou busem z letiště.
A tady se řeší sračky, zda bude vadit popruh z batohu v jeho šalamounské "kleci". Přičemž nikdo to ještě osobně nezažil, ovšem někteří už s jistotou ví, jak je to bude omezovat.
Tak si kupte odbavené a máte klid. Pokud nechcete, vezměte si menší příruční. Pokud se stále nelíbí, je spousta dalších přepravců, pápá, nazdar.
Edit: koukám, že časová a názorová shoda s Niemandos
Vidím to stejně jako niemandos a Karel. (A co se týče batohu, tak pár let používám 20 l Cabin Max, který se v pohodě vleze pod sedačku a vlezl by se i do klece, kam jsem ho ale zatím nemusel dávat. Odhadem 40 letů jsem s ním už absolvoval. A přestože má jen 20 l, díky tvaru a tomu, že si zabalím jen to co je nezbytně nutné, mi v něm nikdy místo nescházelo, a to cestuji běžně i v únoru, březnu, listopadu, kdy se nedá spoléhat na ideální počasí.)
Lord Pitzbudka napsal(a):Opravdu myslíte, že by se něco "otočilo proti Ryanairu"?
Ano, ak by to zacali dokladne praktizovat po celej EU, tak sa to obrati proti nim. Uz som o tom pisal v inom vlakne v pripade Wizzu. Nechce sa mi hladat ich tlacovu spravu z 2013, ale pre staznosti a udajnu sikanu vymenili personal v Budapesti, ktory mal byt privetivejsi. Zrovna v tom roku som 1x letel smer Tel Aviv, baba pred gate chodila s metrom a merala. Hadzalo sa tam taskami a bol krik a plac. Presne tak by to podla mna vyzeralo pri pretrcajucej rucke na batohu. Zeby mal kvoli tomu niekto kupovat podpalubnu je uz konstatovanie na urovni "lebo Brusel" :D
Aj keby tieto salamunske klietky realne rozmiestnili po celej EU, tak sa podla mna nic nedeje. Male batoziny sa takmer nekontroluju, a potom je tu este faktor clovek. Normalny by popruhy neriesil, pako ta skasiruje.
Mal som teraz z Bilbaa celkom dobry priklad :) Na prepazke odisla teta na 10 minut niekam prec, nahradila ju kolegyna. Ta nechala pre nejake kilo akusi rakusku rodinu vybalit 4 osusky (resp. nevidel som, aby brali este nieco ine), potom sa ta prva teta vratila, ked som dosiel na rad ja, tak som mal +3,5 kg navyse a nechala ma bez pipnutia. A ked som tak obzeral cestujucich, tak vecsina bola ovesana ako z vianocnych nakupov a absolutne nikto to neriesil.
No, chcel by som vidiet ako niekto z Ryanu drzkuje spanielovi/talianovi/grekovi a balkancom nie lenze 3 tasky, ale presahujuci popruh na taske. :) Minimalne v talianskej verzii by s tymi ich gestami bola dobra podivana.
Aj tak je to len jalova tema. Uhorkova sezona na polskom fly4free. V diskusii na FB to autorke vysvetlili, ta klietka je z nemeckeho letiska aj 5r stara, no a ona z toho spravila senzaciu, ze to bude coskoro v cele EU.